Triušių kepenėlių būna ir didžiuosiuose prekybos centruose. O jeigu nerastumėte pirkti pastarnoko, ieškokite saliero šaknies – su ja paštetas taip pat bus skanus.
Reikės:
0,8-1 kg triušių kepenų,
0,8 kg nuluptų svogūnų,
0,5 kg nuskustų morkų,
1 nuskusto pastarnoko,
10 kadagio uogų,
druskos,
aliejaus,
2 šaukštų sviesto.
Kaip gaminti
* Ant nuplautų kepenėlių puode užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite druskos bei pusę kadagio uogų ir išvirkite. Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį pravėsti. Nuoviro neišpilkite.
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Pastarnoką ir morkas sutarkuokite. Druska pabarstytas daržoves gerai sukepinkite įkaitintame aliejuje, o baigiant kepti sudėkite ir sviestą.
* Kepenėles, sukepintas daržoves bei likusias kadagio uogas elektrine trintuve sutrinkite iki vientisos masės, įmaišykite kepenėlių nuovirą. Paragaukite – jeigu reikia, įberkite druskos.
* Paštetą išdalinkite į indelius. Galima ant pašteto indeliuose užpilti ištirpinto sviesto, bet nebūtina.