Kepenėlių ir daržovių paštetas

Iš pažįstamo augintojo retsykiais įsigyju triušių kepenėlių paštetui. Jos kiek kitokios nei paukštienos, švelnesnio skonio. Beje, pagal šį receptą galima ruošti ir paukštienos kepenėlių paštetą.

Triušių kepenėlių būna ir didžiuosiuose prekybos centruose. O jeigu nerastumėte pirkti pastarnoko, ieškokite saliero šaknies – su ja paštetas taip pat bus skanus.

Reikės:
0,8-1 kg triušių kepenų,
0,8 kg nuluptų svogūnų,
0,5 kg nuskustų morkų,
1 nuskusto pastarnoko,
10 kadagio uogų,
druskos,
aliejaus,
2 šaukštų sviesto.

Kaip gaminti
* Ant nuplautų kepenėlių puode užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite druskos bei pusę kadagio uogų ir išvirkite. Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį pravėsti. Nuoviro neišpilkite.
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Pastarnoką ir morkas sutarkuokite. Druska pabarstytas daržoves gerai sukepinkite įkaitintame aliejuje, o baigiant kepti sudėkite ir sviestą.
* Kepenėles, sukepintas daržoves bei likusias kadagio uogas elektrine trintuve sutrinkite iki vientisos masės, įmaišykite kepenėlių nuovirą. Paragaukite – jeigu reikia, įberkite druskos.
* Paštetą išdalinkite į indelius. Galima ant pašteto indeliuose užpilti ištirpinto sviesto, bet nebūtina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis