Pietums be mėsos – keptos daržovės ir kiaušiniai

Pomidorus šia patiekalui geriau iškepti orkaitėje, kad nesusimaigytų. Bet galima kepti sykiu su paprikomis ir svogūnu.

Reikės:
6 slyvinių pomidorų,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
2 geltonų saldžiųjų paprikų,
1 šviežios aitriosios paprikos ankšties,
1 svogūno ropelės,
2 česnako skiltelių,
9 pievagrybių,
3 kiaušinių,
žiupsnio čiobrelių lapų,
2 šaukštų supjaustytų svogūnų laiškų,
aliejaus kepimui,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti
* Pomidorus nuplaukite perpjaukite per pusę, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
* Visas paprikas nuplaukite, pašalinkite iš jų sėklas, o minkštimą supjaustykite, aitriosios paprikos – kuo smulkiau.
* Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
* Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įmeskite nuluptas česnako skilteles, pakepinkite jas 1-2 min., tada suberkite svogūną ir maišydami kepinkite 5-6 min. Į keptuvę suberkite paprikas ir pievagrybius, kepkite ant vidutinio karštumo ugnies 15-17 min. arba kol daržovės ims minkštėti, o grybai kiek apskrus. Užberkite druskos, pipirų, pusę svogūnų laiškų ir čiobrelių lapelius, išmaišykite.
* Iš orkaitės į keptuvę prie daržovių perkelkite pomidorus. Užleiskite tris kiaušinius ant daržovių ir kepkite ant nesmarkios ugnies, kol kiaušiniai sutvirtės ir bus iškepę. Patiekdami patiekalą pabarstykite likusiais svogūnų laiškais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis