Šiltos pavasarinės salotos

Kai ridikėliai užsiguli šaldytuve, nelaukite, kol suvys – paruoškite iš jų šiltų salotų. Jos ypač skanios su naujo derliaus bulvėmis.

Reikės:
3-5 bulvių,
1 ilgavaisio arba 2-3 nedidelių agurkų,
6-7 ridikėlių,
pluoštelio krapų,
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių,
1 citrinos sulčių,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Jeigu bulvės naujo derliaus, skusti nebūtina. Suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite.
* Kol bulvės virs, į keturias dalis supjaustykite nuplautus ridikėlius, susmulkinkite iki norimo dydžio nuplautus agurkus (galima pašalinti jų žievę).
* Krapus susmulkinkite.
* Išmaišykite garstyčias su aliejumi ir citrinos sultimis. Jeigu reikia, įberkite druskos. Apliekite šiuo padažu visus į dubenį subertus salotų komponentus ir išmaišykite. Valgykite, kol bulvės neatšalo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis