Ant žarijų keptos saldžiosios bulvės

Jas kepkite kaip įprastas bulves – įvyniotas į foliją ir įmestas į žarijas arba perpjautas ant grotelių arba skardoje virš žarijų. Skanu vienos arba kaip garnyras prie mėsos kepsnių.

Reikės:
4-5 saldžiųjų bulvių,
4-5 šaukštų sviesto,
žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
saujelės petražolių arba kalendrų.

Kaip gaminti
* Bulves nuplaukite, perpjaukite per pusę ir lygiosiomis pusėmis į viršų sudėkite ant grotelių (arba skardos) virš žarijų.
* Kepkite apie 20 min. arba, kol bulvių minkštimas gerokai suminkštės. Tada šakute suardykite jų paviršių, kad atsirastų duobelių. Įdėkite į jas po šaukštą sviesto ir užberkite po truputį pipirų ir druskos.
* Kai bulvės bus jau visai minkštos, nukelkite nuo žarijų, patiekite su žalumynais. Patogu valgyti šaukšteliu arba šakute tiesiai iš apskrudusios lupenos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis