Sveikuoliškos ridikėlių ir brokolių salotos su kynva

Jų pagrindas – daržovės, o akcentas – kynva, arba bolivinė balanda. Angliškai – quinoa. Tai smulkūs grūdeliai, kurie yra skanus įvairių patiekalų komponentas. Šios kruopos skanios ir karštos, ir šaltos, dera su įvairiais produktais. Kynvą augino ir valgė dar senovės inkai.

Reikės:
1 stiklinės kynvos,
1 brokolio žiedyno,
5-6 ridikėlių,
2 šaukštų fetos arba ožkų sūrio,
saujelės lapinių burokėlių daigų,
1 valgomojo šaukšto skrudintų moliūgų sėklų,
šaukšto citrinų sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Puode užpilkite kynvą 2 stiklinėmis vandens, įberkite druskos. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir virkite dar apie 15 min.
* Brokolį padalinkite šakelėmis, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir po 3-4 min. išgriebkite, palikite apdžiūti.
* Ridikėlius nuplaukite ir plonai supjaustykite griežinėliais.
* Visus komponentus sumaišykite dubenyje. Lapinių burokėlių daigus galima pakeisti svogūnų laiškais, petražolėmis, laiškiniais česnakais.
* Salotas apliekite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.

P.S. Kynvos įsigyti ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis