Kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Kiti receptai:
- Kulinarinė pamoka: gaminame šaltibarščius
- Karštas šoninės užkandis su sūriu
- Špinatų ir sūrio pyragas

Reikės:
2-2,5 kg sprandinės,
stiklinės vandens,
2 šaukštų acto 6 proc.,
3-4 skiltelių česnako,
3-4 šaukštų aliejaus,
½ šaukštelio grūstų karčiųjų pipirų,
½ šaukštelio čili paprikos,
šaukšto šviežio rozmarino arba čiobrelio.

Kaip gaminti
* Žoleles sutrinkite ir užpilkite aliejumi, įmaišykite pipirus, čili papriką, nuluptus ir iki tyrės sutrintus česnakus. Palikite 1 val., kad aliejus aromatizuotųsi.
* Mėsą nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
* Actą išmaišykite su vandeniu, supilkite į aliejinį mišinį, išmaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite mėsą ir marinuokite per naktį arba visą parą šaldytuve.
* Kepkite ant žarijų. Pagardinkite druska arba sojų padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis