Bulvių salotos su naminiu majonezu

Ne kiekvienąkart norisi aliejinio užpilo daržovėms ir žalumynams. Nieko sudėtingo pasigaminti majonezo savo virtuvėje. Išbandykite jį su naujo derliaus bulvių salotomis.

Majonezui reikės:
2 trynių,
2 arbatinių šaukštelių baltojo vyno acto arba citrinos sulčių,
2 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių pastos,
300 ml alyvuogių aliejaus (geriau ne extra virgin oil, nes nuo jo šiek tiek apkarsta majonezas),
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti
* Prieš atskirdami trynius nuo baltymų, kiaušinius labai gerai nuplaukite.
* Elektriniu plaktuvu išplakite trynius, vyno actą, garstyčias ir druską, pipirus iki purios vientisos masės.
* Plakdami trynius po truputį maža srovele pilkite aliejų. Plakite, iki masė taps vientisa.
* Jeigu paruoštas majonezas per tirštas, įpilkite 1-2 šaukštus verdančio vandens ir dar sykį viską išplakite. Supilkite į indelį, uždenkite ir šaldytuve laikykite ne ilgiau 3 dienų.

Bulvių salotos
Reikės:
3-4 bulvių,
1-2 saliero kotų,
2-3 dešrelių,
1-2 agurkų,
120 g poro baltosios dalies arba svogūnų laiškų.

Kaip gaminti
* Dešreles ir nuskustas, nuplautas bulves išvirkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Suberkite į dubenį.
* Saliero kotus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais.
* Agurką nuplaukite, pašalinkite žievę, supjaustykite griežinėliais.
* Porą arba svogūną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
* Visus komponentus sumaišykite dubenyje ir pagardinkite jūsų pasigamintu majonezu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis