Miltiniai morkų blyneliai

Blynai – morkų mėgėjams. Šiems blynams kepti tinka tiek seno, tiek naujo derliaus morkos. O skaniausios gražgarstės – iš savo daržo.

Kiti receptai:
- Receptai iškylautojų puotai: dar neragauti šašlykai ir ant žarijų kepti česnakai
- Šparagų ir sūrio pyragas
- Makaronai sūrio padaže ir traškia plutele

 Reikės:
2 kiaušinių,
3 nedidelių sutarkuotų morkų (2 sutarkuotų stambiai, vienos – smulkiai),
žiupsnio druskos,
žiupsnio cukraus,
žiupsnelio tarkuoto muskato (nebūtinai),
stiklinės kefyro,
1 ½ stiklinės miltų,
aliejaus kepimui,
grietinės, gražgarsčių, petražolių pagardinimui.

Kaip gaminti
* Kiaušinius išplakite su muskato riešutu, druska ir cukrumi.
* Į kiaušinius įmaišykite kefyrą, suberkite morkas ir išmaišykite.
* Įmaišykite miltus. Jeigu tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kefyro. Jeigu per skysta – įberkite dar miltų.
* Kepkite ant nesmarkios ugnies iš abiejų pusių.
* Patiekite karštus su grietine. Užberkite nuplautas ir nusausintas gražgarstes, petražoles. Šiek tiek sukapotų žalumynų galima įmaišyti į grietinę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis