Kibinai su mėsos ir raugintų kopūstų įdarais

Kiek šeimininkių, tiek kibinų receptų – tai įdaras skiriasi, tai tešla kitokia. Siūlome išbandyti šį receptą. Pasigaminkite kibinų iš karto daugiau ir užšaldykite šaldiklyje – pravers, kai nebus laiko vakarienei ruošti. Tereikės juos atlaidinti ir iškepti.

Tešlai reikės:
4 stiklinių kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
150 ml jogurtinės grietinės,
200 g šalto sviesto,
žiupsnelio druskos.

Mėsos įdarui reikės:
300 g neriebios maltos mėsos,
1 svogūno,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
aliejaus kepimui.

Kopūstų įdarui reikės:
300-400 g raugintų kopūstų.

Aptepui reikės:
2 kiaušinių,
2 šaukštų pieno.

Kaip gaminti
* Į dubenį supilkite visus miltus, įtarkuokite sviestą ir gerai išmaišykite.
* Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius su grietine ir šį mišinį supilkite į miltų ir sviesto masę. Viską labai gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.
* Mėsos įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir 15 min. kepinkite aliejuje. Pakepintus svogūnus ir prieskonius įmaišykite į maltą mėsą.
*Kopūstus įdarui smulkiai sukapokite.
* Tešlą iškočiokite, suformuokite nedidelius apskritimus, dėkite ant jų įdaro ir gražiai užlankstykite kraštus.
* Kibinus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 40-50 min. Baigiant kepti kibinus patepkite kiaušinių ir pieno plakiniu – plutelė bus skanesnė ir gražesnė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis