Sūrio lazdelės

Gurmaniškas užkandis - tiek namie ant sofos jaukiai žiūrint filmą, tiek - į gamtą.

Reikės:
250 g miltų,
225 g sviesto,
100 g tarkuoto parmezano,
1 šaukštelio džiovintų rozmarinų,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų,
50 ml šalto vandens,
1 kiaušinio.

Kaip gaminti:
Sumaišykite miltus, sviestą ir trečdalį tarkuoto sūrio. Pridėkite rozmarinų, čiobrelių, druskos ir pipirų, įpilkite šalto vandens, sumaišykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir 2 valandas palaikykite šaldytuve. Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu, supjaustykite pailgais gabaliukais, iš jų suformuokite lazdeles, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite suplaktu kiaušiniu, apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite orkaitėje 15 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis