Daugiaryžis su pievagrybiais

Kol nėra miško grybų, gaminkite daugiaryžį su pievagrybiais. Kai atsiras voveruškų miškuose, gaminkite su jomis.

Taip pat skaitykite:
- Vištų kumpeliai, marinuoti pomidorų sultyse
- Dietinis obuolių pyragas
- Ant stalo - netikras zuikis

Reikės:
300 g ryžių „Arborio“,
100 g svogūnų,
1 skiltelės česnako,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
20 g sviesto,
50 ml alaus,
300–400 ml daržovių sultinio,
4-5 pievagrybių,
40 g kietojo sūrio,
50 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti
* Nuvalykite grybus, supjaustykite ir pakepinkite svieste.
* Sumulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite šlakelyje alyvuogių aliejaus. Suberkite ryžius ir kelias minutes juos taip pat pakepinkite.
* Į pakepintus ryžius įpilkite šlakelį alaus ir palaukite, kol alus nugaruos. Po truputį maišydami palengva pilkite sultinį.
* Baigdami virti supilkite grietinėlę, įdėkite likusią dalį sviesto ir tarkuoto sūrio. Paruoštas daugiaryžis turi būti kreminės konsistencijos.
* Patiekalas skaninamas karštais grybais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis