Varškės kukuliai su vištiena

Karštomis dienomis nesinori sunkaus maisto.

4 porcijoms reikės:
500 g varškės
1/2 puodelio krakmolo
2/3 puodelio miltų
2 kiaušinių
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Įdarui reikės:
200 g vištienos filė
1 nedidelio svogūnas
1 skiltelės česnako
1 valg.š. aliejaus
1 valg.š. smulkintų petražolių
1 arb.š. smulkintų mėtų
3 valg.š. žirnelių (apvirtų, tinka ir šaldyti, kurie jau būna prieš tai apvirti)
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. grietinėlės

Padažui reikės:
200 ml grietinėlės
1 valg.š. smulkintų petražolių
2 valg.š. smulkintų šviežių mėtų
4 skiltelių česnako
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1/4 arb.š. muskato riešuto
1 arb.š. sviesto

Kaip gaminti:
* Vištienos filė sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti apie 10 min. Išimti, atvėsinti. Tada smulkiai supjaustyti arba sumalti. Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti 1 valg.š. aliejaus ir apkepinti svogūną su česnaku - apie 4-5 min, kol suminkštės. Dubenyje sumaišyti vištieną, apkepintą svogūną ir česnaką, sudėti smulkintas mėtas, petražoles, žirnelius, supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais.
* Kitame dubenyje varškę sutrinti šakute ir sumaišyti su krakmolu, miltais, kiaušiniais, druska ir pipirais iki vientisos masės.
* Imti valgomąjį šaukštą varškės masės ir suformavus paplotėlį, į vidų dėti 1 arbatinį šaukštelį įdaro. Suformuoti apvalų kukulį. Jis turi gautis mandarino dydžio, nors galima gaminti ir mažesnius.
* Didelį puodą su vandeniu užvirinti ir pagardinti šaukšteliu druskos. Virti 5-7 minutes, priklausomai nuo dydžio.
* Paruošti padažą. Grietinėlę supilti į nedidelį puodą ir užvirinti. Nuluptą ir smulkiai sutarkuotą česnakus sudėti į grietinėlę ir vėl užvirinti. Nuimti nuo ugnies ir sudėti smulkintas petražoles, mėtas, muskato riešutą, druską, pipirus ir sviestą. Rankiniu smulkintuvu susmulkinti iki vientisos masės.
* Kukulius pateikti kartu su padažu bei papuošti mėtos šakele. Jei norėtųsi šiek tiek pikantiškesnio skonio, galima pagardinti riekele čili pipiro ar rūkytu ar sendintu sūriu.

Daugiau receptų: http://www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis