Silpnai rauginti agurkai. Receptų TOP 5

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Kiti receptai:
- Varškės kukuliai su vištiena
- Naminiai bulvių traškučiai 
- Nekeptas gaivus kavos tortas su bananais

Paprastas raugintų agurkų receptas

Reikės:
2 kg šviežių agurkų
3 valg.šaukštų druskos
krapų žiupsnelio
1 česnako galvutės
6-7 stiklinės virinto vandens

* Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.
* Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.
* Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.
* Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.
* Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.

Shutterstock nuotr.
Su obuoliais rauginti agurkai

Reikės:
1 kg agurkų
2 žalių obuolių
10 juodųjų pipirų žirnelių
nedidelio petražolių ir krapų buntelio
2-3 vyšnios lapų
8-10 juodųjų serbentų lapų
nedidelės česnako galvutės
druskos

* Gerai nuplauti agurkus, obuolius ir prieskonines daržoves. Obuolius supjaustyti į 4 dalis, vidaus neišpjaustyti. Nulupti česnako skilteles.
* Į puodą ar kitą indą sudėti agurkus ir obuolius, užberti postambiai pjaustytų krapų, petražolių, pipirų.
* Užvirinti į vandenį ir į jį įdėti druskos - 1 litrui vandens - 2 valg. šaukštai - išmaišyti ir dar karštą skystį užpilti ant agurkų. Po 8-12 val. galima valgyti.

Shutterstock nuotr.
Silpnai paraugti agurkai su laimo sultimis

Reikės:
1,5 kg agurkų
ryšelio krapų su žiedynais
6-7 pipirų žirnelių
4-5 kvapnių pipirų žirnelių
4-5 mėtos šakelių
4 laimo citrinų
1 arb. šaukštelio cukraus
3,5 valg. šaukštų druskos

* Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.
* Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.
* Iš citrinų išspausti sultis.
* Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.
* Suberti likusią druską, prieskonines dražoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.

Shutterstock nuotr.
Agurkai, raugti su jaunutėmis cukinijomis

Reikės:
1 kg agurkų
1 kg jaunų cukinijų
3 valg. šaukštų druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
3 vyšnios lapelių
5-7 juodųjų serbentų lapų
2 krienų lapų
ryšelio krapų su žiedynais
3-4 skiltelių česnako

* Nuplautiems ir nusausintiems agurkams nupjauti galiukus. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti krapus, česnaką, lapus.
* Visus ingredientus sudėti į indą, uždengti dangčiu ir geri supurtyti. Palikti 1 valandai šiltoje vietoje, o paskui - 2-3 valandoms į šaldytuvą. Skanaus!

Rauginti agurkai
Rauginti agurkai
Shutterstock nuotr.
Silpnai paraugti agurkai su pipirais

Reikės:
10 nedidelių agurkų rauginimui
kelių didesnių agurkų sultims
3 česnako skiltelių
1 čili pipiro
3 krienų lapų
3 krapų žiedynų
3 valg. šaukštų druskos

* Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.
* Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.
* Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos. Uždengti dangteliu.
* Po 2 dienų ragaukite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis