Reikės tešlai:
100 g sviesto
2 valg.šaukštų grietinės
2/3 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto medaus
½ arb. šaukštelio sodos
200 g miltų
Kremui reikės:
1 kiaušinio
2/3 stiklinės cukraus
2 valg. šaukštų miltų
100 g sviesto
500 g riebios varškės
Kaip gaminti kremą:
* Kiaušinį ištriname su cukrumi, sumaišome su miltais, ištriname su minkštu sviestu.
* Varškę keliskart permalame mėsmale (virtuviniu kombainu ar pertriname per sietelį).
* Sumaišome abi mases ir pastatę ant ugnies verdame – iš pradžių kremas bus skystokas, tačiau netrukus ims tirštėti. Nepamirškite nuolat maišyti – padeginto kremo skonis itin stiprus.
Kaip gaminti tešlą:
* Iš visų ingredientų išmaišome tešlą. Tešą padaliname į kelias dalis. Išklojame formos dugną ir kiekvieną atskirai iškepame – 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
* Dar šiltus lakštus pertepame šiltu kremu ir paliekame dviem valandoms kambario temperatūroje. Galime papuošti šokoladu ar šviežiomis uogomus. Vėliau tortą perkeliame į šaldytuvą.