Itin purus šokoladinis tortukas

Niūrią drėgną dieną taip ir traukia prie saldumynų. Siūlome pasigaminti šokoladinį tortuką. Paruošite gana greitai, o dėl tešloje naudojamo karšto vandens biskvitas iškepa minkštas bei purus ir gerai sugeria kremą.

Kiti receptai:
- Firminis vištienos apkepas
- Pyragas su vyšniomis
- Silpnai rauginti agurkai. Receptų TOP 5

Biskvitui reikės:
2,5 stiklinės miltų
1,5 st. cukraus
1,5 arb. šaukštelio sodos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
5 valg. šaukštų kakavos miltelių
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno
0,5 stiklinės augalinio aliejaus
1 stiklinės verdančio vandens

Kremui reikės:
500-700 g riebios grietinės (30 proc.)
¾ stiklinės cukraus

Kaip gaminti
* Sumaišyti visus sausus produktus.
* Atskirai išplakti kiaušinius. Ten pat supilti aliejų ir pieną.
* Viską sumaišyti ir išminkyti tešlą. Į ją įpilti verdančio vandens stiklinę ir išmaišyti.
* Biskvitą kepti 60-70 min 160 laipsnių temperatūroje.
* Kremui grietinę gerai išmaišyti su cukrumi.
* Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis ir pertepti kremu.
* Tortą puoškite pagal skonį - šokolado drožlėmis, riešutais, vaisiais.

m.moteris.lt - JAU IR TAVO TELEFONE! Išbandyk dabar!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis