Karamelizuotos obuolių spurgos su sezamais

Jei negirdėta, neragauta, tai nebūtinai sudėtingai pagaminta. Kiniečiai irgi vertina greitai paruošiamus ir skanius valgius. Išsikepkite obuolių spurgų - pirštus apsilaižysite.

m.Moteris.lt JAU IR TAVO TELEFONE! Skaityk patogiau!

Taip pat skaitykite:
- Makaronų apkepas su vištiena ir grybais
- Itin purus šokoladinis tortukas
- Firminis vištienos apkepas

4 porcijoms reikės:
● 2 'Golden' veislės obuolių
● 250 g miltelinio cukraus
● 2 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų
● 125 g kvietinių miltų
● 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų miltų
● 1 mažo kiaušinio
● 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
● žemės riešutų aliejaus kepti

Kaip gaminti
* Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę ir kiekvieną pusę padalykite dar į keturias dalis. Pašalinkite sėklalizdžius.
* Kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius suberkite į dubenį, išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį, įpilkite 100 ml vandens. Šį mišinį supilkite į miltus ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tešla.
* Puode iki vidutinio karštumo įkaitinkite aliejų. Obuolių skilteles pavoliokite tešloje, dėkite į įkaitusį aliejų, gerai apkepkite ir išgriebkite ant popierinio rankšluosčio – šis sugers aliejų.
* Į kitą puodą suberkite miltelinį cukrų, įpilkite 200 ml vandens ir kaitinkite ant lengvos ugnies, iki masė karamelizuosis (turi būti gana skysta, kad lengvai apliptų obuolių skilteles). Tada į ją suberkite sezamų sėklas ir išmaišykite.
* Į didelį dubenį įpilkite ledinio vandens ir įmeskite kelis ledo kubelius.
Iškeptas obuolių skilteles pavoliokite karamelėje ir iškart merkite į šalto vandens dubenį. Vos karamelė sukietės, traukite lauk ir valgykite. Iš išorės obuoliai turi būti traškūs, o viduje – šilti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis