Net jeigu mėgaujatės kepdami mėsą grilyje, karštomis dienomis norisi, kad ji keptų greičiau ir paruoštus gardumynus būtų galima patiekti ilgai nelaukus. Itin greitai ir skaniai iškepa kepamosios vištienos dešrelės, kurių keturios rūšys patiks ir švelnaus, ir aštresnio skonio mėgėjams.
Baltosios vištienos dešrelės – unikali Lietuvos paukštynų receptūra

Sutiksite, kad dešreles ant laužo ar kepsninėje iškepti tikrai paprasta, tačiau ar visos dešrelės tam tinkamos? Nepatariama ant grotelių kepti, kepimui nepritaikytų dešrelių, pavyzdžiui karštai rūkytų, virtų dešrelių, kurių sudėtyje yra nitritinės druskos.

Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai
Iš pirmo žvilgsnio atrodo labai paprasta ant grotelių iškepti dešreles – tereikia porą kartų apversti ir viskas. Tačiau sutikite, pernelyg suskrudusios ir įtrūkusios dešrelės atrodo ne itin skaniai. Virtuvės šefas, „Auksinio peilio“ nugalėtojas Ruslanas Bolgovas grilio mėgėjams pataria: „Vištienos kepamąsias dešreles geriausia kepti ant šiek tiek mažesnės kaitros, nei esame įpratę kepti mėsos kepsnius ar šašlykus. Jos apkepa greitai – pakanka kelis kartus apversti. Vos per 5–6 minutes jos gražiai paruduoja iš kelių pusių ir susidaro plutelė“, – pasakojo R. Bolgovas.
* Pasirinkite griliui tinkamas kepamąsias dešreles, tai dažniausiai nurodyta ant produkto pakuotės.
* Geriausia dešreles kepti ant silpnos kaitros.Teisingai iškeptos dešrelės apvalkalas turėtų būti traškus, o vidus turi išlikti sultingas ir kvapnus.
* Kepdami venkite pradurti dešrelę šakute, nes ištekėjus sultims ji išsausės, o jei norite jas kepti susuktas į ritinėlius, stenkitės juos perverti labai atsargiai ir tik keliose vietose.
* Norėdami, kad dešrelės būtų dar traškesnės, kepdami apšlakstykite jas alumi;
* Kepdami jau apvirtas kepamąsias dešreles, nebijokite, kad jos liks žalios – dešrelės jau yra termiškai apdorotos. Jei nemėgstate labai apskrudusių, galite jas pakepti trumpai – pakaks, kad plutelė paruduotų.
Iškeptas dešreles galima pagardinti ir pačių pagamintais padažais: mėgstantiems švelnesnio skonio padažus juos pasigaminti galite iš natūralaus jogurto, prie kurio dera medus, apelsinų arba citrinų sultys, smulkintas peletrūnas.
Aštresnių skonių mėgėjams siūlomei į tradicinį pomidorų padažą įberti susmulkinus svogūnų griežinėlius, kalendros ir česnako. Tuomet viską gerai išmaišyti ir patiekti prie iškeptų dešrelių.
Vilniaus paukštyno kepamąsias vištienos dešreles galite išsikepti ir orkaitėje arba keptuvėje.
Daugiau info: http://www.vistienakitaip.lt/premium