Pyragėliai su bulvių įdaru

Su kefyru ruošiama tešla - minkšta ir puri.

Reikės:
300 ml kefyro
350-400 g kvietinių miltų (miltų gali reikėti ir daugiau, dėkite tiek, kiek reikės tešlai, tačiau nedideliais kiekiais ir kruopščiai išmaišydami)
1 arb. šaukštelio sodos
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
3 valg. šaukštų sviesto

Įdarui reikės:
5 bulvių
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto aliejaus (svogūnų kepinimui)
1/2 stiklinės pieno
krapų
30 g aliejaus
druskos pagal skonį
aliejaus (pyragėlių kepimui)

Kaip gaminti
* Į kefyrą sudėti druską, sodą, cukrų, 1 valg. šaukštą aliejaus. Gerai išmaišykite.
* Įdėkite truputį miltų, išmaišykite šaukštu. Kai šaukštu maišyti nebegalėsite, minkykite rankomis.
* Sudėkite visus miltus, tešla turi gautis minkšta. Pabaigoje įdėti (dviem etapais) sviesto, tada tešla bus elastinga ir nelips prie rankų.
* Uždenkite tešlą plėvele ir palikite pusvalandžiui.
* Paruoškite bulvių košę, į ją sudėkite pakepintus svogūnus, žalumynus. Įdaras paruoštas.
* Imkite tešlos rutuliuką, pakočiokite jį, įdėkite įdaro šaukštą ir suformuokite plokščią pyragėlį.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepinkite pyragėlius. Valgykite su grietine ar mėgiamu padažu. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis