Saldūs ir traškūs vafliai su šokolado krašteliais

Vafliai tinklaraščio skanaus.wordpress.com autorei visada primena vaikystę, kai dieviško skonio vaflius kepdavo močiutė Marija. Dabar pati tinklaraštininkė kepa vaflius, tiesa, ne pagal močiutės receptą, nes, deja, jis neišliko. Tačiau ir šie skoniu nenusileidžia močiutės skanėstams.

Reikės:

5 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
40 g vanilinio cukraus;
250 g sviesto;
2 stiklinės miltų;
0,5 plytelės mėgstamo šokolado.

Paruošimas:

* Išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
* 200 g sviesto išlydome ant nedidelės ugnies ir supilame į kiaušinių masę, gerai išmaišome.
* Pamažu sudedame miltus ir gerai viską išplakame plaktuvu.
* Kepame vaflius vaflinėje.
* Šokolado krašteliams: išlydome 50 g sviesto, dedame šokoladą, viską gerai išmaišome ir laukiame, kol išsilydys iki vientisos masės.
* Imame vaflį ir merkiame abu kraštelius, vieną po kito, į šokoladą.
* Jeigu turite kokių nors torto papuošimų, galima šokolado kraštelius apibarstyti ir jais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis