Ypatingasis medaus tortas (valgiusieji sako, kad skaniausias)

Jį valgiusieji tvirtino, kad tai - skaniausias medaus tortas.

Reikės tešlai:
100 g sviesto
100 g cukraus
2 didelių ar 3 mažų kiaušinių
1 stiklinės medaus
1 arb. šaukštelio sodos
2,5 stiklinės miltų

Kremui reikės:
500 ml neliesos grietinės
300 g grietinėlės
½ stiklinės cukraus
300 g džiovintų slyvų
200 g skaldytų graikiškų riešutų

Kaip gaminti:
* Sumaišyti medų, cukrų, sodą, kiaušinius, sviestą ir pastatyti į indą su karštu vandeniu. Nuolat maišyti, kol ištirps cukrus bei sviestas, ir masė taps vientisa. Sudėti miltus, šaukštu išmaišyti. Palikti atvėsti.
* Uždengti maisto plėvele ir 12 val. pastatyti į šaldytuvą.
Išimti iš šaldytuvo, palikti kambario temperatūroje 3-4 valandas. Tešla tampa šlapia.
* Iš gautos tešlos iškepti apie 6 blynus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol įgaus auksinį atspalvį.
* Vieną blyną iškepti labiau ir jį sutrupinti.

Kremui ištrinti cukrų su grietine. Grietinėlę išplakti atskirai. Viską kartu sumaišyti.
Džiovintas slyvas supjaustyti, riešutus paskaldyti.

Pertepimas:
* Pirmą blyną pertepti kremu, apibarstyti džiovintomis slyvomis.
* Antrąjį – kremu ir riešutais.
* Trečiąjį - kremu ir džiovintomis slyvomis.
* Ketvirtąjį – Kremu ir riešutais.
* Penktąjį – kremu ir trupiniais, sumaišytais su riešutais.
* Torto šonus taip pat apibarstyti trupiniais, sumaišytais su riešutais. Tortui leiskite pastovėti ir – skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis