Kaip paruošti žuvį sūrio, alaus, bulvių tešloje?

Reikalinga netiršta tešla, kurioje apvoliojami žuvies gabaliukai ir po to jie apkepami. Kepinio viduje - švelni minkšta žuvis, iš išorės padengta traškia plutele. Tai šventinis patiekalas – ir ant stalo gražiai žiūrisi, ir skonis puikus. Bet kokia žuvis, iškepta tešloje – apetitiška ir aromatinga. Siūlome net 3 tešlos receptus.

ŽUVIS SŪRIO TEŠLOJE
Reikės:
200 g žuvies filė
3 valg. šaukštų majonezo
100 g miltų
4 kiaušinių
100 g kieto sūrio

Kaip gaminti:
Sutarkuojame sūrį, sumaišome su kiaušiniais ir majonezu. Viską kruopščiai išmaišome, pagardiname druska ir pipirais, supilame miltus. Vėl viską išmaišome.
Imame žuvį, supjaustome gabaliukais, apvoliojame sūrio tešloje ir keptuvėje apkepame iš abiejų pusių.
Išgriebtus gabalėlius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Perkeliame į lėkštę ir valgome.

ŽUVIS BULVIŲ TEŠLOJE
Reikės:

3 vnt. bulvių
1 kiaušinio
2 valg. šaukštų miltų
žuvies filė
druskos

Bulves sutarkuojam vidutinio stambumo tarka. Įmušame kiaušinį, įdedam emiltų, druskos, viską išmaišome. Žuvies filė supjaustome gabaliukais, apvoliojame tešloje ir apkepame iš abiejų pusių.

ŽUVIS ALAUS TEŠLOJE
Reikės:

100 g miltų
1 kiaušinis
150 ml šviesaus alaus
2 valg. Šaukštų augalinio aliejaus
500 g žuvies filė

Miltus prasijojame ir įmušame baltymą. Tada supilame alų ir augalinį aliejų. Neišsigaskite, kad tešla gausis skystoka. Gabalėliais supjaustytą žuvį apvoliojame tešlkoje ir apkepame. Žuvis bus labai švelni ir skani.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis