ŽUVIS SŪRIO TEŠLOJE
Reikės:
200 g žuvies filė
3 valg. šaukštų majonezo
100 g miltų
4 kiaušinių
100 g kieto sūrio
Kaip gaminti:
Sutarkuojame sūrį, sumaišome su kiaušiniais ir majonezu. Viską kruopščiai išmaišome, pagardiname druska ir pipirais, supilame miltus. Vėl viską išmaišome.
Imame žuvį, supjaustome gabaliukais, apvoliojame sūrio tešloje ir keptuvėje apkepame iš abiejų pusių.
Išgriebtus gabalėlius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Perkeliame į lėkštę ir valgome.
ŽUVIS BULVIŲ TEŠLOJE
Reikės:
3 vnt. bulvių
1 kiaušinio
2 valg. šaukštų miltų
žuvies filė
druskos
Bulves sutarkuojam vidutinio stambumo tarka. Įmušame kiaušinį, įdedam emiltų, druskos, viską išmaišome. Žuvies filė supjaustome gabaliukais, apvoliojame tešloje ir apkepame iš abiejų pusių.
ŽUVIS ALAUS TEŠLOJE
Reikės:
100 g miltų
1 kiaušinis
150 ml šviesaus alaus
2 valg. Šaukštų augalinio aliejaus
500 g žuvies filė
Miltus prasijojame ir įmušame baltymą. Tada supilame alų ir augalinį aliejų. Neišsigaskite, kad tešla gausis skystoka. Gabalėliais supjaustytą žuvį apvoliojame tešlkoje ir apkepame. Žuvis bus labai švelni ir skani.