Pyragas su gervuogėmis (be kiaušinių)

Šį pyragą galima kepti, kai šaldytuve nėra nė vieno kiaušinio. Tešlai gaminti jų nereikia, įdarui – taip pat. Svarbu daug uogų ir šviežia varškė.


Pagrindui reikės:
160-180 g atšaldyto sviesto,
250 g miltų,
1-2 valgomųjų šaukštų cukraus,
4-5 valgomųjų šaukštų ledinio vandens,
žiupsnio druskos.

Įdarui reikės:
200 g liesos varškės,
150–200 g maskarponės,
4, 5 valgomųjų šaukštų pieno,
3-4 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus,
maždaug 2 stiklinių gervuogių.

Kaip gaminti
* Sviestą peiliu pasmulkinkite ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą kartu su cukrumi, druska ir miltais. Susmulkinkite iki trupinių masės. Ją suberkite į dubenį, įpilkite ledinio vandens, suminkykite tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą.
* Kai išimsite iš šaldytuvo, tešla išlipdykite kepimo skardą (geriausiai – išimamu dugnu). Pašaukite į 180 C orkaitę ir kepkite. Kai pradės rusvėti, ištraukite ir palikite atvėsti.
* Sutrinkite varškę ir maskarponę su 2,5 šaukšto cukraus, vaniliniu cukrumi ir pienu.
* Stiklinę uogų sutrinkite su likusiu cukrumi. Šią uogų tyrę supilkite ant iškepto pagrindo. Ant viršaus paskleiskite varškės ir maskarponės masę. (Jei matysite, kad ji per tiršta, prieš tai įpilkite šlakelį pieno ir išmaišykite). Likusias uogas susmeikite į masę. Pyragą padėkite į šaldytuvą – tegu valandą pastovi. Prieš patiekdami išimkite iš skardos.

P. S. Kartais, gamindama šį pyragą, vietoj maskarponės naudoju plaktą 35 proc. grietinėlę. Beje, paruošto pyrago ilgai nelaikykite – uogų tyrė įsigers į pagrindą, o tada bus sunku gražiai atpjauti, įdėti į lėkštę. Jei ketinate pyragą laikyti ilgiau, kai pagrindui kepti liks 10 min., aptepkite jį kiaušinio plakiniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis