Varškės vyniotinis su aguonomis ir razinomis

Kokia šventė be pyragų. Minkštesnis nei klasikinis vyniotinis su aguonomis ir razinomis greit dings nuo stalo.


Reikės:
250 g miltų
120 g varškės
50 g cukraus
70 ml pieno
70 ml sviesto
2 arb. šaukštelių kėlimo miltelių
truputį druskos
1 kiaušinio

Įdarui reikės:
100 g aguonų
1 saujos razinų
100 g cukraus pudros
150 g pieno

Kaip gaminti:
* Perliekite vandeniu aguonas. Užpilkite pienu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pienas įsigers į aguonas (neužvirinkite).
* Razinas užpilkite vandeniu, žalia arbata ar konjaku ir palikite 15 minučių. Nupilkite skystį, o razinas suberkite į aguonų masę kartu su cukraus pudra ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
* Tešlai varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su pienu, cukrumi ir sviestu, išmaišykite. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir užminkykite tešlą.
* Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite 2 mm storio keturkampius. Kiekvieną jų ištepkite aguonų įdaru palikdami po 2 cm nuo krašto.
* Kiekvieną lakštą susukite, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis