Raudonosios paprikos pagardas

Tai – ne adžika. Tai tiesiog pagardas, naudojamas pagerinti patiekalų skonį – mėsos, sriubos, salotų. Pagardo vieno nevalgysite, jis gana sūrus.

Reikės:
2 kg paprikos (jau nuvalytos)
400 g druskos
Gausite maždaug 2 litrus pagardo.

* Pagardą galima daryti iš raudonosios, geltonos ar oranžinės paprikos. Labiau rekomenduojama imti raudonąją, nes ji turi ypatingą aromatą. Nekalbant jau apie spalvą.
* Jei norite aštraus pagardo, tada paprikos dalį keiskite aštriaisiais pipirais. 

Kaip gaminti
* Papriką nuplauti ir nuvalyti nuo kotelių, sėklyčių, supjaustyti kubeliais – kad būtų patogu dėti į mėsmalę.
* Sumetame papriką į mėsmalą, sumalame. Ten pat pilame ir druską, taip pat permalame keletą minučių. Kad druska geriau pasiskirstytų.
* Pagardą sudedame į sausus stiklainius. Jei manote, kad greit nesuvartosite, ant viršaus galite užpilti sluoksnelį aliejaus. Stiklainius uždarykite plastmasiniais ar metaliniais užsukamaisiais dangteliais.
* Padėkite į šaldytuvą. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis