Reikės:
3 kiaušinių trynių,
250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
50 g kepinių margarino (arba sviesto),
100 ml grietinės,
2 šaukštelių romo arba konjako,
šaukštelio cukraus,
žiupsnio druskos,
šaukšto aliejaus,
0,5 l aliejaus virimui,
1-2 šaukštų miltinio cukraus.
Kaip gaminti
* Kiaušinių trynius išplakite su druska.
* Margariną ištrinkite su cukrumi. Įmaišykite į juos grietinę ir aliejų. Supilkite romą arba brendį. Įmaišykite išplaktus trynius.
* Įsijokite miltus ir minkykite tešlą vis ją užlenkdami ir pamušdami kočėlu. Kai taps elastinga, padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
* Tešlą iškočiokite norimo storio, pjaustykite juostelėmis ir formuokite žagarėlius.
* Paruoštus žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai ims rusvėti.
* Išvirtus žagarėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio. Po kiek laiko perkelkite į lėkštę ir pabarstykite miltiniu cukrumi.