Vengriškas obuolių pyragas

Pyragą paruošite greitai, bet ir nuo stalo jis dings beregint.

Reikės:
130 g miltų
160 g manų kruopų
180 g cukraus
7 g kepimo miltelių
½ valgomojo šaukšto cinamono
7 obuolių
120 g sviesto

Kaip gaminti
1. Sumaišome miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius bei cinamoną.
2. Obuolius nuplauname, nulupame odelę ir sutarkuojame stambia tarka (be sėklalizdžių).
3. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu.
4. Į skardą pilame dalį tešlos – sluoksnis neturi būti storas.
5. Tokiu pat sluoksniu pilame ir obuolių masę, ir t.t. Priklausomai nuo kepimo indo dydžio susidaro trys sluoksniai tešlos ir du obuolių. Viršutinis sluoksnis – tešlos.
6. Ant viršaus užtarkuojame sviesto ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
7. Pyragas iškepa per 40-45 minutes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis