Reikės:
2 l stipraus sultinio
1 svogūno
2 valg. šaukštų pomidorų pastos
4-5 raugintų agurkų
juodųjų pipirų žirneliais
2-3 lauro lapų
mėsos produktų (virtos mėsos, dešrelių, kumpio, dešros, liežuvio)
alyvuogių
kaparėlių
citrinos
petražolių ir krapų pundelio
sviesto
druskos
Kaip gaminti
* Receptas labai paprastas. Svarbu atminti, kad sriuboje skystis vaidina nemenką vaidmenį. Šiai sriubai reikalingas geras mėsos sultinys. Be jo sriuba neturės reikiamo skonio. Todėl nepatingėkite išsivirti sultinio.
* Sultinį užvirinkite ir sumažinkite ugnį, tegul burbuliuoja.
* Agurkus supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais – kaip jums patogiau. Svogūną supjaustykite smulkiai. Į atskirą puodą suberkite agurkus, svogūną, įmeskite sviesto ir troškinkite, kol suminkštės. Įpilkite pomidorų pastos, dar minutę patroškinkite ir supilkite į sultinį.
* Ten pat įmeskite lauro lapus ir įberkite juodųjų pipirų (nereikia gailėti). Sriuba turėtų būti šiek tiek aitroka.
* Smulkiai supjaustykite visus mėsos produktus, kuriuos parinkote sriubai. Suberkite į sriubą, išmaišykite ir pavirkite dar 5-7 minutes.
* Tuo metu supjaustykite žalumynus, alyvuoges, pasiruoškite kaparėlių ir citrinos riekelių.
* Alyvuoges ir kaparėlius suberkite į sriubą prieš pat baigiant virti. Sriuba turi truputį pastovėti.
* Į kiekvieną lėkštę įberkite žalumynų, citrinos ir - skanaus!