Rusiški pyragėliai su mėsa ir bulvėmis

Šios bandutės gali tapti sočia vakariene ar vėlyvais pusryčiais.

Tešlai reikės:
850 g miltų
500 ml pieno
2 kiaušinių
5 g sausų mielių
70 g sviesto
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šauktelio druskos
1 valg. šaukšto cukraus

Įdarui:
800 g kiaulienos
6 bulvių
4-5 svogūnų
druskos, pipirų pagal skonį
0,5 l sultinio (kiaulienos, jautienos, o jei neturite, tiks ir vištienos)
kiaušinio

Kaip gaminti
* Šiltame piene ištirpinti mieles, supilti ištirpdytą sviestą, aliejų, įmušti kiaušinius, sudėti druską, cukrų, viską išmaišyti. Sudėti miltus, užminkyti tešlą.
* Indą su tešla apdengti plėvele ir palikti virtuvėje kuriam laikui. Kol tešla kils, paruoškite įdarą.
* Įdarui mėsą ir bulves supjaustyti kubeliais (maždaug 1 cm storio), svogūną - smulkiai, įberti druskos, pipirų, viską sumaišyti.
* Pakilusią tešlą dar kartą išminkyti ir padalinti nedideliais gabalėliais - maždaug nedidelio mandarino dydžio. Gausite maždaug 16-18 gabaliukų, kuriuos iškočiokite. Į tešlos viduriuką įdėkite įdaro ir formuokite bandutes. Viduryje pradurkite skylutę - ji bus reikalinga sultiniui įpilti.
* Paruoštas bandutes sudėkite į sviestu išteptą skardą, kurią kiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
* Po 5 minučių temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
* Ištraukite skardą, pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, o per skylutę į bandutę įpilkite sultinio - kiek tilps. Kepkite dar 20 minučių.
* Į stalą patiekite su karštu sultiniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis