Šiame patiekale svarbiausia - padažas ir udon makaronai, visus kitus priedus galite drąsiai koreguoti pagal save. Vietoj krevečių dėti vištieną arba jautieną, daržoves – tas, kurios tuo momentu bus šaldytuve.
Porcijai reikės:
80 g (vieno ryšulėlio) udon makaronų
1 mažos morkos
4 – 5 pievagrybių
1/4 bet kurios spalvos paprikos
saujos virtų krevečių
20 ml ryžių acto
1 v. š. medaus (nemėgstu, todėl dėjau agavos sirupą)
1/2 v. š. sojos padažo
1 – 2 cm šviežio imbiero gabaliuko
1 a. š. čili padažo
sezamo aliejaus kepimui
* Į mažą prikaistuvį pripilame vandens, įberiame druskos. Užkaičiame jį ant didelės ugnies.
* Kol vanduo kaista, nulupame morkas ir pievagrybius, supjaustome juos ir papriką šiaudeliais. Įkaitiname keptuve, apkepiname joje morkas su pievagrybiais. Sudedame papriką ir krevetes, pakepiname tik tiek, kad sušiltų.
* Kai prikaistuvyje užverda vanduo, sudedame makaronus ir verdame juos 2- 3 minutes (pasitikslinkite laiką ant pakuotės). Išvirusius makaronus nukošiame ir perpilame šaltu vandeniu.
* Sudedame makaronus prie daržovių, minutę apkepiname. Kol makaronai kepa, puodelyje sumaišome actą, medų, sojos padažą ir tarkuotą imbierą. Supilame gautą padažą į keptuvę, gerai išmaišome ir valgome.
Skanaus :)
Daugiau receptų: http://receptumedis.lt