Kitokie bulviniai blynai

Ko gero, populiaresnis būdas bulvinius blynus kepti iš smulkiai tarkuotų bulvių. Rupaus tarkavimo bulvių blynai – retesni. Paruoškite jiems padažą iš grietinės ir sviesto. O jeigu į padažą įbersite virtų voveraičių, patiekalas bus tikrai šventinis.

Reikės:

apie 10 krakmolingų bulvių,
3 kiaušinių,
trupučio muskato riešuto,
žiupsnio druskos,
svogūno ropelės,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti

* Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, sukratykite į sūriui (arba cepelinų tarkiams) spausti maišelį (tinka ir dviguba marlė) ir nuspauskite nuo jų skystį. Bulvių tarkius sukratykite į dubenį.
* Kai krakmolas nusistovės, skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite atgal ant tarkių.
* Svogūną nulupkite, sutarkuokite ir suberkite prie bulvių tarkių. Užberkite pipirus, druską, muskato riešuto, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
* Abi blynų puses po 4-5 min. kepkite įkaitintame aliejuje arba keptuvėje, skirtoje kepti be riebalų ant nesmarkios ugnies.
* Išgriebkite blynus ant popierinio rankšluosčio.
* Jei patinka, blynus valgykite su lašiša - labai skanu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis