Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ruošimo laikas – 2 val. 10 min.

6 porcijoms reikės:
500 g vištienos krūtinėlės
500 g jazminų ryžių
500 g morkų
300 g svogūno galvučių
2 česnako galvučių
1 arb. Šaukštelio prieskonių plovui

Kaip gaminti:
* Nuplauti ir gabalėliais supjaustyti vištieną. Į gilią keptuvę ar puodą įpilti saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitinti. Aliejuje apkepinti supjaustytus svogūnus.

* Vištieną apiberti druska, pipirais ir sudėjus į keptuvę kepti ant karštos ugnies. Tada sumažinti ugnį iki minimumo ir troškinti 30 min.

* Vidutine tarka sutarkuoti morkas ir sudėti ant vištienos vienodu sluoksniu, troškinti 20 min.

* Ryžius perlieti vandeniu. Įberti į ryžius plovo prieskonių, įdėti nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauti ir nulupti nešvarųjį sluoksnį).

* Ant vištienos lygiu sluoksniu supilti ryžius. Užvirinti vandenį ir juo užpilti ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius 5-7 cm.

* Uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti 30 min. Tada nuėmus dangtį kruopščiai permaišyti ryžius.

* Troškinti dar 30 min. Išjungti ugnį, viską permaišyti. Leisti pastovėti 15-20 min.

* Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią jums patinkančią mėsą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis