Reikės:
450 g kvietinių miltų
8 g sausų mielių
60 g cukraus
2 kiaušinių
180 g sviesto
5 g druskos
Kaip gaminti;
* Mieles ištirpinti šiltame 150 ml vandens kiekyje, palikti 10 minučių, išmaišyti.
* Miltus persijoti, supilti į gilų indą. 30 g sviesto išminkyti rankomis su miltais. Įmušti kiaušinį, suberti cukrų, 0,5 arb. šaukštelio druskos, mieles ir išminkyti elastingą tešlą (minkyti 10 - 15 min.)
* Stalą pabarstyti miltais, iškočioti maždaug 50x20 cm lakštą. Likusį sviestą paminkyti, padalinti į 3 dalis. Trečdaliu sviesto (šaukšteliu) ištepti 2/3 lakšto paviršiaus – nuo kraštų paliekant po 2-3 cm (sviestas neturi būti visai ištirpęs).
* Nepateptą kraštą lenkti ant pateptojo iki lakšto pusės ir užengti kita lakšto puse. Gaunasi trisluoksnis stačiakampis, maždaug 17x20 cm formato. Tešlos kraštus gerai užspausti, kad kočiojant sviestas neišbėgtų.
* Lakštą pasukti 90-čia laipsnių į dešinę ir vėl kočioti stačiakampį, kad gautųsi 50x20 cm. Tešlą atsargiai perkelti ant pergamentinio popieriaus, užkloti kitu pergamentiniu, susukti, uždengti rankšluosčiu ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
* Padėti tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Pakartoti prieš tai atliktą kočiojimo procedūrą dar du kartus. Paskui tešlą perkočioti dar tris kartus, bet jau be sviesto. Ir vėl padėti į šaldytuvą.
* Tešlą iškočioti stačiakampio formos (52x30 cm), uždengti rankšluosčiu ir palikti 10 minučių. Paskui supjaustyti tešlą išilgai dalimis ir kiekvieną juostą supjaustyti į 8 trikampius (kraštinė - 13 cm).
* Susukti iš trikampėlio kruasaną, į skardą jį padėti taip, kad kraštelis būtų apačioje ir šiek tiek jį pasukti, suteikiant mėnulio formą. Kruasanus sudėti į sviestu išteptą skardą. Atstumas tarp kruasanų – 5 cm.
* Patepti kruasanus kiaušiniu ir palikti 40 minučių pakilimui (dėkite į spintą ar šaltą orkaitę, kad kruasanai nepatektų į skersvėjį ir neišsausėtų).
* Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Kruasanai iškeps per 15-20 minučių.