12 didelių bandelių reikia:
200ml šilto pieno
500ml miltų
20 g sausų mielių
50 g sviesto
3 kiaušinių
3 v.š. cukraus
žiubsnelio druskos
Įdarui:
50 g sviesto
1 st rudojo cukraus
1-2 v.š. malto cinamono
Užpilui:
200g labne sūrio arba kreminės varškės
5 v.š. cukraus pudros
2 v.š. pieno
1 v.š. citrinos sulčių
* Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, kiaušinius, tirpintą sviestą, suberkite cukrų, druską, sausas mieles ir miltus. Viską gerai išmaišykite ir minkykite tešlą apie 5 min. Uždenkite ir leiskite pakilti apie 30 min., tada vėl paminkykite apie 5 min. ir tada jau leiskite pakilti apie 1 valandą.
* Iškočiokite į stačiakampį visą tešlą, ištepkite ją tirpintu sviestu ir apiberkite cukrumi bei cinamonu. Susukite į ritinėlį ir supjaustykite 3-4 cm bandelėmis. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo formą. Palikite vietos pakilimui, bet vis tiek leiskite pakilus joms susiliesti, nes kepdamos jos daug neišdžiūs ir bus minkštesnės bei skanesnės.
* Suformavus bandeles leiskite joms pakilti bent jau 10 min ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Suplakite užpilo ingredientus iki vientisos masės ir užpilkite ant šiltų bandelių. Skanaus!