Lašišos ir brokolių pyragas

Kai šaldytuve atsirado nedidelis gabalėlis lašišos, tai neabejojau, kad kepsiu juos kartu su brokoliais - puikus patiekalas ir pusryčiams, ir vakarienei. Taigi šiek tiek prancūziškos klasikos su turkiška potekste.

Tešlai reikia:

100 g sviesto
100 g kreminės varškės arba „Labne“ sūrio
250 ml miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. vandens
druskos

Įdarui reikia:
1 vidutinės brokolio galvos
3 kiaušinių
300 pieno
300g šviežios lašišos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos ir juodųjų pipirų
1 arb.š. krapų

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su kremine varške. Įmaišykite kepimo miltelius, miltus, vandenį ir išminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą 30 min.

* Brokolį supjaustykite šakelėmis ir sudėkite į verdantį vandenį, pavirkite 5 min, tada nukoškite.

* Kiaušinius išplakite, supillkite pieną, Suberkite tarkuotą sūrį.

* Iškočiokite tešlą ir ištieskite 26 cm skersmens kepimo formą, ją išklokite aliuminio folija. Dėkite iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min., kol tešla truputį apdžius, tada sudėkite brokolio gabaliukus, žuvį, krapus, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinio mišinį. Kepkite apie 50-60 min.

* Pateikite su salotomis. Skanaus!

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis