5 virtuvės šefo patarimai, praversiantys kiekvienai šeimininkei

Gudrūs patarimai - pasinaudokime jais.

1. Ruošdama pupeles ar lęšius pamerk juos į gazuotą vandenį
Tai suminkštins luobelę ir atvers poras kur kas geriau nei paprastas vanduo. Galop pupos geriau išvirs ir netaps koše.

Shutterstock nuotr.
2. Virkite kopūstus piene.
Taip išsaugosi jų spalvą, nes vandenyje jie tampa pilkos spalvos. Ši rekomendacija tinka visoms baltoms daržovėms.

Kopūstai
Kopūstai
Shutterstock nuotr.
3. Dėk mėsą į užspaudžiamą plastikinį maišelį...
… ir prieš kepdama jį pamerk į šiltą vandenį 30-č9iai minučių. Sušildyta mėsa geriau ir skaniau iškeps.

Shutterstock nuotr.
4. Persūdei sriubą?
Įmesk į verdančią sriubą stambiai supjaustytą žalią bulvę – ji sugeria į save druskos perteklių. Po 5-7 minučių bulves galite ištraukti, jei neketinate valgyti. Tada į sriubą įlašinkite porą citrinos sulčių lašų ir truputį cukraus. Vietoj bulvės galima naudoti makaronus ir bet kokius kitus krakmolingus produktus. Tiesiog bulvę naudoti patogiausia.

Shutterstock nuotr.
5. Apie daržoves
Apvytusiems ir šiaip šviežumą praradusioms daržovėms gražinsite ankstesnį grožį, jei kuriam laikui pamerksite jas į šaltą vandenį.
Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis