6–7 porcijoms reikės:
0,5 kg miltų
250 ml pieno
120 g cukraus
120 g sviesto
30 g mielių
4 kiaušinių trynių 1 citrinos žievelės
4 valgomųjų šaukštų cinamono ir cukraus mišinio (1 šaukštas cinamono ir 3 šaukštai cukraus)
3, 4 nedidelių kietų kriaušių
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos.
Kaip gaminti
* Į didelį dubenį išsijokite miltus. Viduryje padarykite duobutę.
* Pieną truputį pašildykite, išmaišykite jame arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles, supilkite į duobutę miltuose ir viską palengva išmaišykite. Šią grietinės tirštumo masę palikite 20–30 min., kad pakiltų.
* Trynius išplakite su likusiu cukrumi ir druska iki purumo ir išmaišykite su kambario temperatūros sviestu. Šią masę įmaišykite į pakilusią tešlą.
* Kriaušes nuplaukite, nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius. Minkštimą supjaustykite nedideliais (1×1 cm) kubeliais. Suberkite juos, cukraus ir cinamono mišinį bei plonai nutarkuotą citrinos žievelę į tešlą, pamaišykite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią 30 cm skersmens skardą.
* Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.