2 porcijos
Reikės:
6–8 mažų burokėlių,
120 g ožkų sūrio,
3, 4 valgomųjų šaukštų kedrų riešutų,
2, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
saujelės supjaustytų petražolių.
Kaip gaminti
* Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Kai pravės, nulupkite odelę, perpjaukite pusiau ar į keturias dalis ir sudėkite į lėkštę.
* Kedrų riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios ugnies maišydami paskrudinkite, iki riešutėliai ims keisti spalvą, rusvėti. Suberkite juos ant burokėlių.
* Ožkų sūrį, petražoles taip pat suberkite ant burokėlių, pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite aliejumi. Arba viską išmaišykite dideliame dubenyje ir tada padalykite į lėkštes.