Pyragėliai su obuoliais

Burnoje tirpstančių pyragėlių receptas. Dar daugiau malonumo suteiks, jei ruošite kartu su artimaisiais.

Reikės:

300 g miltų,
3 šaukštų miltinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
175 g sviesto (iš šaldytuvo),
175 g grietinėlės sūrio,
maždaug 3 šaukštų grietinėlės,
2-3 obuolių arba kriaušių,
šaukštelio cinamono,
šaukšto rudojo cukraus,
kiaušinio.

Kaip gaminti

* Miltus išsijokite kartu su miltiniu cukrumi į dubenį, įberkite druską, sukratykite grietinėlės sūrį ir smulkiai sukapotą sviestą. Viską sumaišykite, užpilkite grietinėlę ir keliais paspaudimais suminkykite tešlą. Padalinkite ją kelias dalis ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

* Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis.

* Tešlą iškočiokite, supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais. Ant tos kvadratėlio pusės, kuri bus viršuje, padarykite įpjovas. O ant apatinės pusės uždėkite obuolio skiltelių, užberkite cinamono ir truputį cukraus. Užlenkite ir šiek tiek prispauskite kraštus.

* Viršų ir sulipdytas kraštines patepkite kiaušinio plakiniu, užberkite rudojo cukraus.

* Kepkite 180-200 orkaitėje, kol ims rusvėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis