(apie 20)
Reikės:
1 keptos ar virtos vištienos krūtinėlės (galima ir kitos mėsos dalies) - apie 150-160 g
1 svogūno
2 morkos
aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto rozmarino
druskos ir juodųjų pipirų
1-2 valg.šaukštų vištienos sultinio arba vandens
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
2 valg.šaukštų linų sėmenų
Kaip gaminti:
- Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite.
- Nulupkite ir susmulkinkinkyte svogūną, sutarkuokite morką. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 2 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite morkas ir toliau kepkite apie 3 minutes. Jei matysite, kad keptuvėje darosi sausa, įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens. Pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu. Įmaišykite vištieną. Išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atvėsinkite.
- Įmaišykite kiaušinio baltymą, trynį palikite pyragėliams aptepti.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą iškočiokite į stačiapampį. Ilgajame krašte sudėkite dalį įdaro ir sukite 2 kartus, kad įdaras pilnai padengtų tešlą. Įdaru nepasidengusią tešlą nupjaukite. Gautą ritinėlį supjaustykite į pyragėlius. Pakartokite tą patį su likusia tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite pyragėlius. Kiaušinio trynį sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir aptepkite pyragėlius. Apiberkite linų sėmenimis. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes.
Skanaus!