Tirštas kiaulienos troškinys su daržovėmis

Tai tirštas patiekalas - lyg sriuba, lyg troškinys. Pagrindiniai du jo komponentai – kokybiška kiauliena ir sultinys.

Reikės:

1 kg kiaulienos kumpio arba mentės,
1,5 l daržovių sultinio,
2 raudonųjų svogūnų,
šaukštelio sutrintų kmynų sėklų,
šakelės mairūno arba čiobrelio,
2-3 saldžiųjų paprikų,
žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių,
4 pomidorų,
2 šaukštų pomidorų pastos,
vienos citrinos žievelės,
4 šaukštų grietinės,
aliejaus kepimui,
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
4 morkų,
4-5 bulvių,
druskos – pagal skonį.

Kaip gaminti

* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės, ir nukelkite nuo ugnies.

* Kiaulieną nuplaukite, supjaustykite gabaliukais ir suberkite į puode verdantį sultinį. Virkite apie 15 min.

* Bulves ir morkas nuskuskite ir nuplaukite. Pusę bulvių ir morkų supjaustykite gabaliukais, o likusias – smulkiai sutarkuokite ir sukratykite į puodą. Virkite apie 20 min.

* Nuplautas paprikas supjaustykite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, suberkite į puodą ir išmaišykite. Pavirkite dar apie 5-7 min.

* Nuplautus pomidorus supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į puodą. Įmaišykite pomidorų pastą, raudonojo vyno actą, prieskonius, nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pakepintus svogūnus, pavirkite apie 5 min. O pabaigoje įmaišykite grietinę.

Verta žinoti

Jeigu norite tirštesnio šio patiekalo, du šaukštus miltų išmaišykite su ½ stiklinės pieno, pabaigoje supilkite į patiekalą ir maišant dar sykį užvirinkite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis