Mielinės bandutės su grybais

Pievagrybius įdarui galima naudoti konservuotus. Bet mes siūlome išbandyti šviežius, apkeptus svieste.

Įdarykite bandutes ir alyvuogėmis. Juodosiomis ar žaliosiomis – kaip jums labiau patinka. Žaliosios rūgštesnės nei juodosios.

Tešlai reikės:

25 g šviežių mielių,
250 ml drungno vandens,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
700–750 ml miltų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Įdarui reikės:

300 g pievagrybių,
2 šaukštų sviesto,
1–2 skiltelės česnako,
druskos, pipirų pagal skonį,
6–8 alyvuogių be kauliukų,
1 dėžutės (180 g) grybų skonio tepamojo sūrio „Rama Crème Bonjour“,
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio,

Aptepui reikės:
kiaušinio plakinio,
juodųjų sezamų.

Kaip gaminti

* Paruoškite tešlą: mieles ištirpinkite vandenyje. Įberkite cukrų, druskos, dalį miltų ir išmaišykite. Supilkite aliejų, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Uždengtą rankšluosčiu palikite 1 val. šiltai pakilti.

* Įdaras. Grybus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje svieste sykiu su sugrūstomis česnako skiltelėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir atvėsinkite. Įmaišykite susmulkintas alyvuoges.

* Tešlą padalykite mažais rutuliukais, kiekvieną pakočioti, kad gautųsi paplotėlis. Ant kiekvieno
užtepkite tepamojo sūrio, dėkite po šaukštą įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu. Paplotėlį lenkite per pusę kraštus užspauskite. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, užberkite sezamų sėklų ir palikite šiltoje vietoje kilti 15 minučių.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis