Silkių suktinukai - kaip tik Kūčių stalui

Taip silkę ruošdavo turbūt ne tik mūsų močiutės, bet ir prosenelės. Patiekalas kilęs iš Šiaurės Vokietijos, labai populiarus ir Skandinavijos šalyse.

Reikės:
3 silpnai sūdytų silkių,
2 šaukštų aštriųjų garstyčių,
2 šaukštų medaus,
6 marinuotų karnišonų arba 6 marinuotų agurkėlių, padalytų per pusę,
1 svogūno.

Marinatui paruošti reikės:
70 ml 6 proc. acto,
200 ml vandens,
2 morkų,
1 didelio svogūno,
8 juodųjų pipirų žirnelių,
2 petražolių šakelių.

Kaip gaminti

* Silkes nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę palei nugaros kaulą, svogūną smulkiai sukapokite.

* Vidinę silkės pusę ištepkite garstyčiomis ir medumi, padėkite marinuotą agurkėlį, pabarstykite susmulkintų svogūnų, susukite suktinuką ir susmeikite mediniu dantų krapštuku.

* Morkas nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais. Marinato sudėtines dalis ir morkas užvirkite ir užpilkite ant glaudžiai vienas prie kito gilesniame inde sustatytų suktinukų. Palaikykite dvi dienas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis