Šokoladinis bananų keksas - tiesiog tobulas

Nemėgstu švaistytis epitetais tobulas, nuostabus, pats skaniausias ir panašiai...

Juk kas skanu vienam, gali visai nepatikti kitam. Taip buvo ir su šiuo keksu. Namie užsigulėjo keletas bananų. Jau norėjau kaip visad kepti bananų duonelę su šokolado gabaliukais, bet radau šokoladinį bananų keksą ir pagalvojau, kodėl gi ne.

Išsikepiau, paragavau ir… Man jis buvo tobulas! Minkštas, drėgnas, nepersaldus ir toks tobulai šokoladinis (kartaus šokolado skonio). O vyras paragavo ir pasakė, kad cukraus pamiršau įdėti.

Todėl kepkite šį keksą, jei, kaip aš, arbatą geriate be cukraus, kavą su vienu šaukšteliu rudojo ir dievinate kartųjį šokoladą (70% kakavos ir daugiau). O cukraus mėgėjams šis keksas nerekomenduojamas.

Keksui reikės:

360 g prinokusių bananų (kažkur 3 – 5 bananai, priklauso nuo jų dydžio)
250 ml natūralaus jogurto
200 g miltų
55 g nesaldintų kakavos miltelių
1 a. š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
200 g sviesto
200 g rudojo cukraus
3 kiaušinių

Kaip gaminti

- Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite/suplakite elektriniu smulkintuvu (aš naudojau kokteilių plaktuvą).

- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską.

- Sviestą suplakite kartu su cukrumi (aš dažniausiai rudą cukrų permalu ir tik tada plaku, nes jo kristalai būna didesni nei paprasto baltojo). Plakite ilgai, apie 8 minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami.

- Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite (~ 10 s elektriniu plaktuvu). Supilkite jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.

- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.

Daugiau: www.receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis