Mamos kugelis - skaniau nebūna

Neįprastas ingredientas kugeliui suteikia puikų skonį. Skanesnio už mamos kugelį ragauti neteko.

Keturioms porcijoms reikės:

5 – 6 vidutinių bulvių
1 didelio svogūno
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio
250 ml pieno
1 v. š. majonezo
aliejaus formai patepti

Kaip gaminti

- Bulves ir svogūną sutarkuojame (jei tarkuojame rankomis, reikia paeiliui tarkuoti tai bulves, tai svogūną, nes nuo svogūno bulvės nepatamsėja). Jei tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame per marlių nereikalingą skystį.

- Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves (turi gautis pakankamai skysta masė). Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezą ir viską gerai išmaišome.

- Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame tarkius. Aš mėgstu, kai kugelis būna plonas, tada gaunasi daugiau skanaus kraštelio.

- Kepame apie 40 minučių – valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio ir kugelio storio).

Daugiau: www.receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis