Keturioms porcijoms reikės:
5 – 6 vidutinių bulvių
1 didelio svogūno
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio
250 ml pieno
1 v. š. majonezo
aliejaus formai patepti
Kaip gaminti
- Bulves ir svogūną sutarkuojame (jei tarkuojame rankomis, reikia paeiliui tarkuoti tai bulves, tai svogūną, nes nuo svogūno bulvės nepatamsėja). Jei tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame per marlių nereikalingą skystį.
- Pieną užviriname ir nuplikome juo bulves (turi gautis pakankamai skysta masė). Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezą ir viską gerai išmaišome.
- Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame tarkius. Aš mėgstu, kai kugelis būna plonas, tada gaunasi daugiau skanaus kraštelio.
- Kepame apie 40 minučių – valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio ir kugelio storio).
Daugiau: www.receptumedis.lt