Obuolių pyragas su avižiniais dribsniais ir migdolais

Labai man patiko šis pyragas. Tirpstantis burnoje apatinis sluoksnis, saldūs obuoliai, purūs sluoksnis su maltais riešutais ir apskrudusios migdolų drožlės…

Pagrindui reikės:

150 g sviesto
1 stiklinės miltų
2 valg. šaukšto cukraus
1 kiaušinio trynio

Įdarui reikės:

3 – 4 valg. šaukštų obuolienės (naudojau persikų tyrę)
4 obuolių
1 arb. šaukšto cinamono

Migdoliniam viršui reikės:

1/2 stiklinės maltų skrudintų migdolų
30 g migdolų plokštelių
1/2 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių
75 g sviesto
1 valg. š. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušinių

Receptumedis.lt nuotr.

Kaip gaminti

Pagrindui skirtą sviestą, miltus ir cukrų sutriname į trupinių masę. Įmaišome kiaušinio trynį ir gerai suminkome tešlą. Padarome iš jos rutulį, įdedame į maišelį ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.

Kol tešla šąla, nulupame obuolius, supjaustome juos skiltelėmis.

Išimtą iš šaldytuvo tešlą paskirstome į kepimo popieriumi išklotą 24 cm kepimo formą. Užtepame obuolienės ir tolygiai paskirstome obuolius. Užbarstome cinamoną. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių.

Maltus migdolus sumaišome su avižiniais dribsniais, miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir kiaušiniais. Įpilame lydyto sviesto. Mišinį užpilame ant apkepusių obuolių, apibarstome migdolų drožlėmis ir kepame dar 20 – 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.

Daugiau receptų: www.receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis