Pagrindui reikės:
150 g sviesto
1 stiklinės miltų
2 valg. šaukšto cukraus
1 kiaušinio trynio
Įdarui reikės:
3 – 4 valg. šaukštų obuolienės (naudojau persikų tyrę)
4 obuolių
1 arb. šaukšto cinamono
Migdoliniam viršui reikės:
1/2 stiklinės maltų skrudintų migdolų
30 g migdolų plokštelių
1/2 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių
75 g sviesto
1 valg. š. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
Kaip gaminti
Pagrindui skirtą sviestą, miltus ir cukrų sutriname į trupinių masę. Įmaišome kiaušinio trynį ir gerai suminkome tešlą. Padarome iš jos rutulį, įdedame į maišelį ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
Kol tešla šąla, nulupame obuolius, supjaustome juos skiltelėmis.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą paskirstome į kepimo popieriumi išklotą 24 cm kepimo formą. Užtepame obuolienės ir tolygiai paskirstome obuolius. Užbarstome cinamoną. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių.
Maltus migdolus sumaišome su avižiniais dribsniais, miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir kiaušiniais. Įpilame lydyto sviesto. Mišinį užpilame ant apkepusių obuolių, apibarstome migdolų drožlėmis ir kepame dar 20 – 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Daugiau receptų: www.receptumedis.lt