Reikės:
4 obuolių,
4 šaukštų varškės,
½ šaukštelio vanilinio cukraus,
šaukšto riešutų (žemės, graikinių, lazdynų ar kt. ),
šaukšto razinų be sėklų,
šaukšto ištirpinto sviesto.
Kaip gaminti
* Obuolius nuplaukite ir išskobkite jų vidų. Pažiūrėkite, ar neliko viduje sėklų – nuo jų įdaras apkarsta.
* Razinas perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.
* Riešutus sugrūskite.
* Varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi, riešutais ir razinomis (keletą razinų ir riešutų atidėkite uždėti ant įdarytų obuolių) .
* Šaukšteliu obuolius prikimškite įdaro, šonus aptepkite tirpintu sviestu, ant viršaus uždėkite po keletą razinų ir riešutų, užpilkite likusį sviestą.
* Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20-25 min.