Citrininis manų kruopų pyragas su aguonomis

Šis pyragas yra dar vienas puikus turkiškos virtuvės pavyzdys, kai mažomis pastangomis galima pamaitinti visą minią. Citrinų aromatas ir aguonos yra taip žiemiška ir kartu šventiška, todėl paragauti tiesiog būtina!

10-12 asmenų reikia:

3 kiaušinių
1 st. (250 ml) cukraus
1 st. natūralaus jogurto
1 st. aliejaus
1 st. manų kruopų
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. kepimo miltelių
1,5 st. miltų
3 valg. š. aguonų
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
saujelės lazdyno riešutų

Sirupui:
3 st. cukraus
3,5 st. vandens
½ citrinos sulčių

Dekoravimui:

½ st kokoso drožlių
2 valg.š. kapotų pistacijų

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Pirmiausia išvirkite sirupą. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Kai užvirs, pavirkite 5 minutes, tada supilkite citrinos sultis. Galite įmesti ir riekelę citrinos. Pavirkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

* Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

* Dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi apie 3 minutes, tada supilkite jogurtą ir aliejų. Vėl gerai viską išmaišykite. Sudėkite likusius ingridientus – manų kruopas, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, miltus, aguonas ir tarkuotą citrinos žievelę. Išmaišykite iki vientisos masės.

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
* Didelę stačiakampę kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite tešlą ir apibarstykite smulkintais lazdyno riešutais. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

* Išimkite iš orkaitės ir plonu mediniu ar metaliniu pagaliuku šiek tiek subadykite pyrago paviršių. Užpilkite visą sirupą. Palikite pyragą 2-3 valandoms - leiskite sirupui gerai įsigerti.

* Prieš pateikiant, supjaustykite kvadratėliais, apiberkite kokoso drožlėmis ir smulkintomis pistacijomis. Patiekite su arbata arba kava.

www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis