Mielinis aguonų pyragas

Atėjo metas išbandyti aguonų pyrago receptą - tai mano mamos receptas.

(9-10 porcijos)

Reikia:

100 ml šilto pieno
150 g tirpinto sviesto
3 kiaušinių
7 g sausų mielių
400 g miltų
5 valg.š. cukraus
1 arb.š. druskos
10 g vanilinio cukraus

Įdarui:

160 g aguonų
60g smulkintų migdolų
4 valg.š. medaus
100g tirpinto sviesto

1 kiaušinio aptepimui
šiek tiek cukraus pudros

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Šiltą pieną, tirpintą sviestą ir kiaušinius sumaišykite dubenyje, tada suberkite mieles, cukrų, vanilinį cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišykite. Perkelkite ant lygaus paviršiaus ir kelias minutes paminkykite, kol gausis vientisa tešla. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pakilti 1 valandą. Tešlos turi padvigubėti.

* Dubenyje sumaišykite aguonas, peiliu smulkintus migdolus, tirpintą sviestą ir medų.

* Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį. Storį darykite tokį, koks jums labiau patinka, jei norite plonesnių sluoksnių, kočiokite ploniau. Ištepkite tešlą aguonų įdaru ir susukite į ritinėlį.

* Tada tą ritinį susukite, kad galai susiliestų ir gautumėte žiedo formos pyragą. Perkelkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Leiskite dar kartą pakilti šiltoje vietoje apie 15 min.

* Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

* Pyragą ištepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje apie 30-35 minutes.

* Išėmę iš orkaitės leiskite šiek tiek atvėsti ir apibarstykite cukraus pudra.

* Beje, pyragas skaniausias yra tą pačią dieną. Jei planuojate jį ilgiau valgyti, tai laikykite sandariame inde arba plastikiniame maišelyje ir prieš patiekiant truputį pašildykite orkaitėje ar mikrobangėje. Tik nedaug, nes kitaip išdžius. Skanaus!

http://www.surfingtheworldcuisine.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis