Trapios tešlos čeburekai su mėsa

Trapi tešla. Minkšta mėsytė - čiuos čeburekus kerta net vaikai!

Reikės:

8 st. miltų
3 st. vandens
2 arb.š. druskos
2 arb. š. cukraus
augalinio aliejaus – 150 ml
1 valg. š. degtinės
Ir niekada nedėkite į tešlą kiaušinių! Jie itin ją kietina.

Įdarui 

500 g mėsos (kiauliena, aviena, vištiena – kas jums skaniau)
1 svogūno galvutės
prieskonių, druskos
apie 0,5 st. kefyro

Kaip gaminti:

* Miltus persijoti į dubenį.

* Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų.

* Miltuose padaryti duobelę, kur supilti vandenį, degtinę, aliejų.

* Kruopščiai išminkyti tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti kambario temperatūroje valandai.

* Įdarui puikiai tiks kiauliena, aviena ar vištiena, galima ir dvi mėsos rūšis maišyti. Tik mėsa turi turėti šiek tiek riebaliuko, nes per liesa bus neskani, sausa. Mėsą sumalti, įberti prieskonių, smulkiai pjaustyto svogūno, supilti kefyrą – jis puikiai „suriša“ faršą, o iškepusi mėsa būna minkštutė ir skani.

* Tešlą iškočioti – iki maždaug 3 mm storio, ne storiau. Lėkštute išspausti 15-20 cm skritulius.
Vienoje skritulio pusėje įdėti įdaro ir užlenkus antrą kraštą gražiai užspaudyti kraštelius.

* Virti aliejuje. Skanaus!

****

Atsakykite į anketos klausimus ir laimėkite 100 Lt dovanų kuponą apsipirkti internetinėje parduotuvėje www.apatinukai.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis