Šokoladinis sūrio pyragas su apelsinų sultimis

Šis sūrio pyragas patiks visiems juodojo šokolado su apelsinais mėgėjams. Toks šokoladinis, su švelniu grietinėlės sūrio sluoksniu…

Šokoladiniam pagrindui (24 cm) reikės:

70 g nesaldintos kakavos miltelių
250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
100 g cukraus
200 g šalto sviesto
1 kiaušinio

Sūrio įdarui reikės:

500 g maskarponės sūrio
100 ml riebios grietinėlės
50 g cukraus
1 apelsino sulčių ir smulkiai tarkuotos žievelės
100 g šokolado drožlių (sunaudojau ~ 50 g)

Receptumedis.lt nuotr.
Kaip gaminti:

* Dubenyje sumaišome kakavą, miltus, cukrų ir druską. Dedame sutarkuotą šaltą sviestą ir maišome rankomis, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį ir minkome, kol iš tešlos galėsime padaryti rutulį. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 min.

* Išklojame skardą kepimo popieriumi, arba aptepame sviestu ir apibarstome miltais. Iš tešlos rankomis suplojame paplotį ir išklojame skardos dugną bei šonus. Naudojau 24 cm skersmens skardoje. Pagrindas gavosi gana storas, bet man patiko. Jei mėgstate plonesnį padą, kepkite didesnėje skardoje.

* Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Nors recepte nebuvo parašyta, aš tešlą uždengiau kepimo popieriumi ir ant viršaus pribėriau džiovintų pupelių, kad prispaustų tešlą ir jos šonai nenuslinktų. Kepiau 25 min., bet pamiršau, kad tokiu būdu kepant, reikia kepti trumpiau ir dar apie 10 min, nuėmus popierių. Todėl išėmusi pyragą pamačiau, kad po popieriumi tešla dar drėgna. Nuėmiau jį ir kepiau dar 10 min (iš viso 35 min.).

* Visus įdarui skirtus produktus (išskyrus šokolado drožles) išplakame iki vientisos masės. Sudedame įdarą ant iškepto ir atvėsusio pagrindo. Išlygintą viršų apiberiame šokolado drožlėmis. Tiekiame iš karto, arba palaikę keletą valandų šaldytuve (aš laikiau šaldytuve per naktį).

Skanaus!

http://receptumedis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis